Регистрираните случаи с диагноза ОРЗ (остри респираторни заболявания) са 581

...
Регистрираните случаи с диагноза ОРЗ (остри респираторни заболявания) са 581
Коментари Харесай

41 души с усложнения от ОРЗ във Варна

Регистрираните случаи с диагноза ОРЗ (остри респираторни заболявания) са 581 заболели против 489 за миналата седмица /по данни, предоставени ни от сентинелните практики/. С диагноза Грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ " Св. Марина " са постъпили за лекуване 17 лица. С затруднения от ОРЗ са 41 лица - 26 бронхита и 15 пневмонии. 
Във връзка с напредък на общата заболяемост от ОРЗ и Грип /през интервала 15.01. - 18.01.2018г./ се организира първото съвещание на Областната оперативна комисия за управление, съгласуваност и надзор на битката с грип и ОРЗ. От показания разбор на интензитета на разпространяване на заболяемостта, е видно, висока активност на заболяемост във възрастовата група 5-14 год. 
В тази връзка комисията взе следните решения:

Стриктно да се организира утринно здравно наблюдаване за недопускане на болни деца в детските заведения. Да се съблюдава непоколебим противоепидемичен режим. Да се заобикаля събиране на групи и осъществяване на общи мероприятия в детските заведения. Често проветряване. Ежедневно да се следи броя на отсъстващите възпитаници от образователните заведения заради заболяване от грип и ОРЗ, които да се оповестяват в РЗИ Варна. 
Областната оперативна комисия за управление, съгласуваност и надзор на битката с грип и ОРЗ има подготвеност за осъществяване на второ съвещание при утежняване на епидемиологичната конюнктура по повод заболяемостта от Грип и ОРЗ. 
През миналата седмица има регистриран един случай на Лаймска борелиоза. С бързи вести няма обявени лица, ухапани от кърлеж. В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали общо 60 лица. Проведени са 23 имунизации. С ваксина срещу жълта тресчица е обхванато 1 лице. В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 13 лица. Извършени са 34 епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР