Регистрираните случаи на заболели от коронавирус по административни области са

...
Регистрираните случаи на заболели от коронавирус по административни области са
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Прогнозите на Китай за 2-3% смъртност не се оправдаха в Европа!

 Регистрираните случаи на болни от ковид по административни области са както следва: Благоевград – 15; Бургас – 24; Варна – 24; Велико Търново – 4; Видин – 2; Враца – 1; Габрово – 2; Добрич – 11; Кърджали – 9; Кюстендил – 7; Ловеч – 2; Монтана – 18; Пазарджик – 10; Перник – 8; Плевен – 9; Пловдив – 30; Русе – 1; Силистра – 2; Сливен – 8; Смолян –13; София – 308; Стара Загора – 7; Хасково – 1; Шумен – 4.

" Смъртността в Европа e 5%. Прогнозите на Китай за 2-3% смъртност не се оправдаха в Европа. Може би тъй като в Европа е по-застаряващо популацията или тъй като болестта е по-агресивно тук. Единственото, което дава резултат е физическото разграничаване и изолацията ", повтори още веднъж ген. Мутафчийски. 

Утре се открива лаборатория в " Пирогов "  с PCR технология. Тя ще работи с учени от Българска академия на науките. В болница " Св. Анна " стартира да работи лаборатория с генетични способи, заяви проф. Тодор Кантарджиев.

" Очакваме нарастване на болните, които ще би трябвало да се изследват, хората с пневмонии. Първите случаи на прояви на болести в сестри, санитари, лекари, гърло, запушен нос, температура, незабавно се изследват, с цел да се вземат ограничения. Изследваме единствено тези, които са били в контакт с болния ", добави Кантарджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР