Регистрираните случаи на коронавирусна инфекция у нас до момента са

...
Регистрираните случаи на коронавирусна инфекция у нас до момента са
Коментари Харесай

Един нов случай на Covid-19 от вчера у нас, общо са 202

Регистрираните случаи на коронавирусна зараза у нас досега са 202. Има още един открит случай на болен с ковид от нощес. Пациентът е от София, положението му не е тежко.

Това заяви на постоянния брифинг по тематиката ръководителят на Националния действен щаб за битката с Covid-19 проф. Венцислав Мутафчийски.

Следим общия брой случаи, като трендът е към повишаване. Рано е да се вършат заключения. За това предизвести проф. Мутафчийски в отговор на журналистически въпрос дали фактът, че има единствено един новоустановен случай на Covid-19 от нощес, е мотив за оптимизъм.

„ Моментално се уведомяват първо инфектираните и РЗИ-тата незабавно се включват дружно с органите на полицията по определяне първо на местоположението на инфектираните, по-късно надлежно събаряне на епидемиологична характерност и определяне на контактните лица, които също се лимитират в придвижването си “, изясни Мутафчийски.

Проф. Мутафчийски уточни, че не престават да постъпват дарения, като огромна част от тестванията за определяне на ковид са закупени със средства от донори. Не е направена социална поръчка за 1 милион теста, защото към този момент няма сигурност за прецизността им, с цел да се направи такава огромна поръчка:

„ Видях изявления за това, че във Военномедицинска академия е направена социална поръчка за един милион лв.. Не сме закупили нищо и мисля, че към този момент съм го споменавал - когато се получат задоволително надеждни проби, тогава могат да бъдат купени и това не може да стане за два дни. Както Ви споделих (досега) 500 теста единствено са купени със средства на страната, а към 6 500 са от донори “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР