Регистрираните престъпления от въвеждането на извънредното положение в Пловдивска област

...
Регистрираните престъпления от въвеждането на извънредното положение в Пловдивска област
Коментари Харесай

Коронавирусът намали престъпленията в Пловдивско наполовина

Регистрираните закононарушения от въвеждането на изключителното състояние в Пловдивска област са намалели близо на половина, по отношение на 2019 година, оповестиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. От 13 март до 2 април на територията на ОДМВР - Пловдив са регистрирани общо 247 закононарушения, с 238 по-малко от аналогичния интервал на предходната година (485 бр.) и със 191 по-малко от февруари 2020 година (438 бр.).

Кражбите на имущество остават структурно определящи макар, че се следи забележителен спад на интензивността им, показват от полицията.

Регистрирани са 58 похищения от типа при 131 бр. през същия интервал на 2019 година Значително са намалели домовите (10 бр.), взломни (11 бр.) и джебчийски (2 бр.) обири, както и тези на движимости и елементи от МПС(7 бр.) по отношение на 2019г. През обсъждания интервал е регистриран един обир, който е оголен, а през февруари 2020г. са грабежите са 10, от тях 5 са разкрити. Намаляването на кражбите и грабежите е резултат от усилване на полицейското наличие в Пловдив и региона и обстоятелството, че доста жители остават в домовете си, поради наложените противоепидемични ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР