Регистрираните нови случаи на COVID-19 през изминалото денонощие са 9

...
Регистрираните нови случаи на COVID-19 през изминалото денонощие са 9
Коментари Харесай

С коронавирус в завоза за авточасти в Смолян са вече 105 души, актуализираха алгоритъма за прием в болниците

Регистрираните нови случаи на COVID-19 през миналото денонощие са 9 в област Смолян. От тях един е в Смолян, два в Доспат и по три в Мадан и Рудозем, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
Четири случая са свързани със завода за произвеждане на автомобилни елементи в Смолян " Хроновски ". Трима чиновници са изолирани в дома под наблюдаване на персонален доктор. Общо случаите на ковид в завода станаха 105.
14-годишно дете с диагноза пневмония се лекува в инфекциозното поделение на регионалната болница. То е положително като контактно на родител, работещ в предприятието.
Още три от новорегистрираните случаи са приети в болница в лечебни заведения. Двама от тях са с диагноза пневмония в лечебните заведения в Смолян и Девин. Един е настанен в МБАЛ – Гоце Делчев. Двама новозаразени са под 14-дневна карантина в дома.
Във връзка с възходящия брой на случаите на ковид в района регионалният шеф Недялко Славов през вчерашния ден организира среща с шефовете на  РЗИ доктор Мими Кубатева, МБАЛ - Смолян доктор Марин Даракчиев, ОД Министерство на вътрешните работи Смолян старши комисар Николай Димов, представители на Сдружението на общопрактикуващите лекари в района и на Центъра за незабавна здравна помощ-Смолян.
Според последните данни от РЗИ, случаите за област Смолян са 328, след откритото огнище в завода за произвеждане на авточасти в Смолян.
Като причина за пораждане на огнище в него доктор Кубатева уточни късното разкриване при първите инфектирани, които са ходили на работа и при контакта с колектива са предали инфекцията.

" Затова е значимо да бъде проявявана отговорност и при съществуване на признаци хората да се свързват и съветват с персоналните си лекари ", уточни тя.
Областният шеф насочи апел към работодателите да съблюдават прецизно противоепидемичните ограничения в индустриалните предприятия, в заведенията за публично хранене и местата за настаняване, в публичния и профилирания превоз за личния състав.
По време на съвещанието бяха разисквани логаритъмът, координацията и взаимоотношението сред доболничната, болничната и незабавната здравна помощ за да се обезпечи съответна помощ на всички инфектирани.
Пациентите би трябвало да бъдат ориентирани към домашно или болнично лекуване според от положението им, като би трябвало да се избегне несъразмерното натоварване на лечебните заведения и най-много на регионалната болница, чийто потенциал за вдишване на тежки и усложнени случаи би трябвало да бъде съхранен, сочат от администрацията на регионалния шеф.
Разпространението на епидемията е с разпръснат темперамент съгласно мнението на епидемиолозите, по тази причина лечебните заведения в района – регионалната болница и общинските в Девин, Мадан и Златоград, би трябвало да са подготвени да обезпечат помощ на пациенти с коронавирусна зараза, нуждаещи се от хоспитализация.
Болните от общините Мадан и Рудозем ще бъдат насочвани към общинската болница в Мадан, тези от Девин, Борино и Доспат - към болничното заведение в Девин, а лечебното заведение в Златоград ще поема случаите от Неделино и Златоград. Областната болница ще поема пациенти от Баните, Смолян и Чепеларе, както и всички усложнени форми на болестта.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 юли "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР