Регистрирани са леки нива на радиоактивност край Червен бряг, където

...
Регистрирани са леки нива на радиоактивност край Червен бряг, където
Коментари Харесай

Заровените отпадъци край Червен бряг: Регистрирани са леки нива на радиоактивност

Регистрирани са леки равнища на радиоактивност край Червен бряг, където прокуратурата проверява нелегално бунище за рискови боклуци. Това съобщи обвинител №1 Иван Гешев при инспекция на място и посочи, че боклукът е от акумулаторни акумулатори.

Снимка: Специализирана прокуратура

По думите му резултатите са съгласно предварителни мнения на Регионалната здравна ревизия, назначени са експертизи.
По следите на боклука: Отпадъците край Червен бряг са над 120 т Според прокуратурата отпадъците са генерирани от сдружения, благосъстоятелност или свързани с разследваните за противозаконен импорт и експорт на отпадък – братята Пламен и Атанас Бобокови
Гешев добави, че сходни ями с боклуци са открити на две места край Плевен и на едно край София при „ Кремиковци “. По думите му към този момент е открито от кое място идват рисковите боклуци. Те са на една компания, обвързвана с разследваните за противозаконен импорт и експорт отпадъци – братята Пламен и Атанас Бобкови. Той добави, че са открити товарителници.



„ Тровят нашите деца, с цел да спестят няколко милиона евро, това е закононарушение против бъдещето на България. Ако това го вършат белите предприемачи, въобразявам си какво ще вършат черните. Всички тук работят в специфични дрехи, тъй като въздухът е рисков “, разяснява основният прокурор и добави, че наоколо има река и е имало опция за екокататсрофа.
Акумулаторни акумулатори, импорт от Словакия и Румъния, са отпадъците край Червен бряг Според първичните данни те не подлежат на следваща преправка
На въпрос дали това не е пиар акция, тъй като нерегламентираното бунище беше намерено в края на май, а към момента не е разчистено – Гешев отговори, че това са опциите на държавното обвиняване.

Снимка: Специализирана прокуратура
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР