Регистрираната в Южна Африка интернет група Naspers е придобила пълен

...
Регистрираната в Южна Африка интернет група Naspers е придобила пълен
Коментари Харесай

OLX купи руски лидер в онлайн търговията в сделка за $1,16 милиарда

Регистрираната в Южна Африка интернет група Naspers е придобила цялостен надзор над основаната в Русия компания Avito в договорка за 1,16 милиарда $. Транзакцията е била осъществена през дъщерното сдружение на конгломерата OLX, която оперира на редица интернационалните пазари, в това число в Румъния и в България. Това излиза наяве от публично събщение на Naspers.

Руската платформа Avito е измежду най-големите уеб сайтове за онлайн търговия в страната, като съгласно информацията има 10,3 милиона неповторими гости дневно. Също по този начин на нея има 47 милиона дейни предложения за продажба в разнообразни категории.

Със договорката OLX придобива 99,6% от акциите на компанията, изчислявана на 3,85 милиарда $. През 2015 година групата купи 70,4% дял от Avito против 1,2 милиарда $.

С новото съглашение OLX придобива останалите 29,1% от скъпите бумаги. Трансакцията е била завършена на 25 януари тази година.

" Avtito е водеща онлайн платформа за предложения в Русия и нашето решение да увеличим каузи си дава отговор на нашето поверие за дълготрайните благоприятни условия на този превъзходен бизнес и на съветския интернет пазар. Тази инвестиция ще ускори нашата световна позиция в онлайн търговията ", показва основният изпълнителен шеф на Naspers Боб ван Дюк.

През последните години бизнесът на Avito продължава да се развива бързо, като през последните шест месеца считано към края на септември предходната година компанията е генерирала продажби за 157,5 милиона $ или с 30% повече от тези за същия интервал година по-рано.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР