Регистриран е само 1 смъртен случай в рамките на работното

...
Регистриран е само 1 смъртен случай в рамките на работното
Коментари Харесай

Плажният сезон във Варна преминал с много по-малко тежки инциденти


Регистриран е единствено 1 смъртен случай в границите на работното време на водните спасители. Става дума за задграничен курортист неработоспособен, чието тяло е изхвърлено от морето на плаж в курорта Златни пясъци. Мъжът е влезнал да плува при червен байрак и бурно неспокойствие и се е удавил. Когато го извадиха на брега, нямаше към този момент с какво да му помогнем, сподели със страдание доктор Иванов.

Като цяло през сезона трима-четирима летовници бяха откарани с коли за спешна помощ на " Бърза помощ " в реанимацията на УМБАЛ " Света Марина " във Варна, добави той. Всички са към този момент изписани и в положително здраве. Не са малко и потърпевшите от контузии по варненските плажове. Повечето от тях са отведени за лекуване в МБАЛ " Света Анна ".

През последните дни имахме и случай в курорта Св.Св.Константин и Елена с двама млади европейци, влезнали в морето при червен байрак след приложимост на упойващи субстанции. Бяха извадени от водата в точния момент и след 2 часа на системи и обдишване с О2 бяха избавени, без да се постанова превозване до реанимация, сподели още шефът на ДКЦ1 " Света Клементина ".

Неговото умозаключение бе, че плажен сезон 2017 е минал сполучливо. По-малкото тежки произшествия се дължат на нарасналата просвета на плажуващите, изясни той. Хората към този момент обръщат внимание на предупредителните табели, добър бе и контролът от страна на водните спасители и на концесионерите за недопускане на пияни и дрогирани летовници в морето.

Влияние оказаха и откритите контакти с туроператорите, които също се включиха в разяснителната акция за заплахите на море, добави доктор Иванов.

Той уточни, че през сезона е имало доста случаи на нараснало кръвно и колабирания поради горещото лято. Става дума за хора, пристигнали за малко на море, които стоят дълги часове под палещите лъчи на слънцето за заветния бронзов загар. Много малко бяха инфарктите, инсултите и алергичните реакции от оси, а опарванията от медузи бяха единични. Всичко това приказва, че плажната линия във Варна става все по-атрактивна за морски бани, бе безапелационен доктор Иванов.

Според него туристите на плажа през т.г. са били по-малко спрямо минали години. По-малко са били гостите от Русия, само че пък за сметка на това са пристигнали младежи от европейски страни.

Бих желал да благодаря на концесионерите на пясъчните линии за прелестните условия за работа на медицинските екипи. Благодарение на тях, бяха избегнати(с изключение на Кабакум) тапите, пречещи на колите за спешна помощ да доближат бързо до индивида в потребност, заключи доктор Иван Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР