Регистриран е първият потвърден случай на морбили в област Стара

...
Регистриран е първият потвърден случай на морбили в област Стара
Коментари Харесай

В област Стара Загора регистрираха първи случай на морбили

Регистриран е първият доказан случай на морбили в област Стара Загора, оповестиха от Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в града.

Предприети са превантивни ограничения за ограничение на болестта. Най-вероятно инфекцията е импортирана. Случаят е бил регистриран на 12 юли. Мъж от град Гурково е бил признат в Клиниката по инфекциозни заболявания. Пациентът се е завърнал от Чехия. Заболелият към момента е приет в болница, а контактните с него хора се следят. Предприети са дейности за търсене и имунизация против морбили на всички деца от 13 месеца до 18-годишна възраст, които са без персонален доктор и без данни за извършена имунизация. Предоставени са здравно-образователни материали на популацията в Гурково.

При липса на данни за осъществена имунизация против морбили, паротит и рубеола в имунизационния паспорт на детето, родителите неотложно да се извърнат към доктор за имунизация, напомнят от РЗИ. Хора, които са имали контакт със болни от морбили в друга страна или обитавали в страна с данни за разпространяване на заболяването е целесъобразно да се направи серологично проучване за определяне на съществуването или неналичието на предпазен имунитет против болестта. При лицата, които са с липса на имунитет е целесъобразно да се направи една доза ваксина против морбили (комбинирана ваксина против морбили, паротит, рубеола).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР