. Регистрираха се 127 народни представители. Днешното заседание на парламента

...
. Регистрираха се 127 народни представители. Днешното заседание на парламента
Коментари Харесай

Парламентът успя да събере кворум, БСП остава на площада

. Регистрираха се 127 народни представители.
Днешното съвещание на Народното събрание се организира на фона на планувания огромен митинг в столицата - така наречен " Велико национално въстание 2 ".
 Парламентът проработи след втори опит, Движение за права и свободи избави кворума Парламентът проработи след втори опит, Движение за права и свободи избави кворума
Народното събрание в началото не събра кворум и не съумя да проработи в 9.00 ч. Депутатите от Българска социалистическа партия отхвърлиха да се записват и по този начин се...
Народните представители от Българската социалистическа партия няма да влязат през днешния ден в пленарна зала и да се записват за днешния пленарен ден. Така левите извършват своята закана след 2 септември нужният кворум за работа на Народното събрание да е отговорност напълно на ръководещите. Миналата седмица в петък неналичието на кворум провали съвещанието и парламентарния надзор. Вчера депутатите съумяха да се съберат от втори опит.
съобщи националният представител Стоян Мирчев пред Нова телевизия и изясни, че най-сериозният мотив за това е, че оставката на Бойко Борисов не е в дневния ред на Народното събрание.
Депутатите от Българска социалистическа партия отиват на митинга не като народни представители, а като жители на Република България, разгласи той .. Мирчев изрази възмущението си от вчерашните. " Единствените мафиоти, които аз съм виждал, са в Народното събрание и в Министерски съвет. Те умират от боязън, в това число и Борисов, който от месеци не желае да пристигна на съвещание. "
" Ситуацията е такава, че ние би трябвало да бъдем на митинга при хората, и да ги поддържаме, с цел да може най-сетне България да се отърве от този октопод на мафията, а точно министър председателят и неговата тайфа. Управляващите би трябвало да чуят народа и да подадат оставка, както Бойко Борисов, по този начин и Иван Гешев ", уточни депутатът от Българска социалистическа партия.
 Борисов най-сетне проговори за митингите: Мафията желае да смъкна държавното управление (ВИДЕО) Борисов най-сетне проговори за митингите: Мафията желае да смъкна държавното управление (ВИДЕО)
Другите няма какво да покажат. Искат оставка, само че не знаят какво да се прави. Ако имаше готови хора на драго сърце бих им оставил да...
Мирчев изясни, че к ато съпротива левицата употребява безусловно всички принадлежности - както отвън Народното събрание, по този начин и вътре в него, с цел да демонстрира същинското лице на мафията , която ръководи, и да се бори с нея.
Тома Биков от ГЕРБ пък изрази убеденост, че ще има кворум и акцентира, че ръководещите са работили и в по-тежък режим.
Междувременно протестиращите към този момент се събират в Триъгълника на властта с искане за оставката на държавното управление и основния прокурор.
Около някогашния Партиен дом има засилено полицейско наличие. Засега няма напрежение и обстановката е спокойна. При оглед на полицията в региона обаче бяха открити железни тръби, чували с камъни, стъклени бутилки, дървени пръти, два ножа, бойна прашка, 5-литрова туба с неустановена течност с остра миризма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР