Регистрацията за осмото издание на “Байк и рън за Чепън”

...
Регистрацията за осмото издание на “Байк и рън за Чепън”
Коментари Харесай

Започна регистрацията за осмото издание на Байк и рън за Чепън

Регистрацията за осмото издание на “Байк и рън за Чепън” на 20 април 2019 година в Драгоман към този момент е отворена на адрес chepan.stenata.com. Eдно от най-големите събития за планинско тичане и колоездене в страната с над 400 участници годишно, надпреварата е проведено от община Драгоман и магазини “Стената”. От 2018 година то е и част от Българска колоездачна лига (БКЛ).
В деня на конкуренцията Община Драгоман дава обещание богата културна и спортна стратегия на централния площад в града. Тя ще включва огромна сцена с музика и танци, изложения, беседи в Туристически информативен център Драгоман, както и проведени туристически турове в района.
Дистанциите в “Байк и рън за Чепън”, които постоянните участници добре познават, са маратон (42 км) и полумаратон (21 км) в двете посоки, тичане и колоездене,а категориите при бегачите остават непроменени – мъже и дами на съответните дистанции.
Стартът за всички е пред община Драгоман, като състезателите в по-късата отдалеченост вършат една обиколка,а по-издръжливите - още една, преминавайки през билото на Чепън планина и ниските елементи в региона на Драгоман. Теренът е цялост от асфалт, горски пътища, пътеки, почвен и скалист път. Цялото трасе има формата на осморка, което значи, че състезателите на 42 км имат удоволствието да се насладят на разнообразни пейзажи на отиване и на връщане към площада пред община Драгоман, където е и финалът.

Надпреварата, която се случва в една от най-атрактивните туристически дестинации, единствено на час път с автомобил от столицата и на границата със западната ни съседка Сърбия, за втора поредна година е условно разграничена на две съществени категории: XCM и Хоби.
XCM “Рейс серии”са отворени за всички регистрирани към Българска колоездачна лига и желаят да вземат участие в годишното класиране, сумиращо точки от всички надпревари към БКЛ. В случай, че към момента не е част от БКЛ, регистрацията на участника става автоматизирано. В този случай надпреварата се организира по разпоредбите на БКЛ. Хоби е по-”свободната” конкуренция - в нея може да взе участие всеки, който няма блян за придобиване на точки към БКЛ.
По традиция, дружно с огромното съревнование, на площада пред община Драгоман се организира и детска конкуренция за тичане и колоездене, със свободен достъп за най-малките и със занимателна стратегия, включваща въжена градина, доста награди и други Предстои записванията да стартират напълно скоро като целесъобразно е родителите да запишат децата си авансово.
Любима атракция за състезатели и придружители е пътуването от София до Драгоман с пътнически транспорт на БДЖ, в който те комфортно транспортират своите колела и “загряват” за надпреварата дружно с другари. В пътуването ще могат да се включат всички с годна регистрация и заплащане на такса за присъединяване. Регистрацията за вагона до Драгоман следва да бъде отворена напълно скоро..
Вече 7 години „ Байк и рън за Чепън “ събира стотици фенове на рисковите прекарвания, дейния метод на живот и красивата българска природа, а сред тях са както самите участници в надпреварата, по този начин и пристигналите да ги поддържат близки и другари. Те са привлечени от богатото биоразнообразие на района, като Чепън планина предлага невероятна гледка към Сърбия от най-високата си точка връх Петровски кръст, а в една къса разходка из мостчетата на Драгоманското тресавище могат да бъдат видени редки типове птици, завръщащи се от своето зимно леговище в южни земи.

Facebook страница
https://www.facebook.com/Bike4Chepan/
Facebook събитие:
https://www.facebook.com/events/789420121417666/
Страница за регистрация
https://chepan.stenata.com/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР