Регистрацията на туристическите забележителности, събития и фестивали в България, която

...
Регистрацията на туристическите забележителности, събития и фестивали в България, която
Коментари Харесай

Туристическите забележителности влизат в регистър

Регистрацията на туристическите забележителности, събития и фестивали в България, която се отсрочва от години, към този момент е задействана. Министърът на туризма Марияна Николова е внесла за разискване промени в наредбата за националния туристически указател, към който ще се основат спомагателните регистри.

Текстовете, дружно с обосновката им, са оповестени на уеб страницата за публични съвещания strategy.bg. Крайният период за привършване на полемиките е 26 октомври, т.е. измененията евентуално ще бъдат утвърдени и ще влязат в действие до края на тази година. Според заложените периоди 9 месеца след влизането в действие на постановлението за промени в наредбата двата регистъра би трябвало да са изцяло подготвени, т.е. това би трябвало се случи най-късно до есента на 2021 г.

Създаването на национални регистри на туристическите забележителности и фестивалите и събитията е заложено в Закона за туризма. Регистрите ще показват структурирана информация за обекти и събития, които са забавни за туристите. Данните включват местонахождение, досегаемост, работно време, спомагателни услуги, тип туризъм, а за събитията - време и място на осъществяване, уредници, целева група и фокус и т.н.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР