Регистрационните табели от колите на над 1000 български шофьори са

...
Регистрационните табели от колите на над 1000 български шофьори са
Коментари Харесай

Над 1000 български шофьори изгоряха по пътищата в чужбина

Регистрационните табели от колите на над 1000 български водачи са били свалени за нарушавания в чужбина. Наказанията са били наложени от началото на годината до момента, оповестява „ Телеграф ”, базирайки се на отдел „ Пътна полиция ” при Групово дело „ Национална полиция ”. Най-много нашенци са били хванати в тежък пътен гаф, поради който се постанова дерегистрация, в Румъния, Германия и Гърция. Основното нарушаване, което водачите ни в други страни позволяват, е, че карат там механически неизправни возила.

Често се случва да сядат зад кормилото на коли без наложителната застраховка „ Гражданска отговорност ”, да изпреварват погрешно и да минават на алено на светофара,   За съпоставяне – за цялата минала година са били свалени табелите на общо 2 688 автомобила с българска регистрация. Това се е случило главно в Румъния, Италия и Германия. От началото на годината до момента без брошура пък са останали 728 нашенци, до момента в който са на път в чужбина. „ Свидетелствата им се лишават най-често за превишена скорост, приложимост на опиати и на алкохол ”, обобщиха от КАТ.

За цялата 2017 година същото наказване са отнесли общо 914 български водачи. Водачите от други страни остават без регистрационни табели най-често тъй като пердашат по пътищата ни без винетки или влизат и се движат по пътищата, където е въведена краткотрайна организация на придвижването и това им е неразрешено. „ През 2018 година на 240 водачи са наложени санкции главно за тези нарушавания ”, признаха от „ Пътна полиция ”.  През предходната година катаджиите ни са свалили номерата на 914 водачи от други страни, главно от Румъния и Германия.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР