Регистърът на услуги съдържа информация за предоставяните услуги от общините.

...
Регистърът на услуги съдържа информация за предоставяните услуги от общините.
Коментари Харесай

Община Разлог е първата община в България, която успешно интегрира регистъра на услуги, с което заслужи адмирации от Министерски съвет

Регистърът на услуги съдържа информация за предоставяните услуги от общините. Министерски съвет дава опция за вграждане на Регистъра на услугите в уеб страницата на всяка администрация. Община Разлог е първата община в страната, която вкара в уеб страницата си подобен указател, като по този метод получи самопризнание от Министерски съвет, оповестиха от общината.

Предимствата на регистъра са, че за всяка административна услуга, вписана в него, има подробна информация за метода и периодите за даването им. Това води до по-качествено даване на административни услуги на жителите и компаниите. Обновени и качени са всички бланки на заявки, съобразени с нормативните условия за съответната услуга и режим. Регистъра на услугите дава още заявяване на административни услуги по разнообразни канали, както и приемане на резултата. Това може да се случи по интернет, на гише или по пощата. Проследява се статуса на услугата през интернет страницата на общината; декларира се услуга единствено с най-малко документи, без да се постанова използване на удостоверителни материали, издавани от други администрации; по-кратки периоди за административно обслужване.

Всички тези услуги са налични и за жителите на обитаемоте места в община Разлог, посредством кметствата. По този метод на място, в постройките на кметствата, могат да бъдат заплатени всички налози и такси за услуги, в това число и посредством ПОС терминали, което доста облекчава жителите на селата и не се постанова да пътуват до град Разлог.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР