Регионът Брюксел-столица в Белгия въвежда забрана за движение на дизелови

...
Регионът Брюксел-столица в Белгия въвежда забрана за движение на дизелови
Коментари Харесай

Брюксел с нова секира за дизелите, собствениците им плачат

Регионът Брюксел-столица в Белгия вкарва възбрана за придвижване на дизелови коли от нормата EURO 3 (с регистрация преди 2005 г.) на територията на така наречен Зона с ниски излъчвания /LEZ/, която обгръща целия Брюкселски район.

Забраната влиза в действие на 1 януари 2020 година, а нарушителите подлежат на санкция от 350 евро.

Санкцията няма да бъде въведена неотложно. Предвиден е временен интервал от 3 месеца като санкциите ще бъдат ефикасни от 1 април 2020 година

Подробна информация, обвързвана с тази мярка може да бъде открита на уеб страницата: https://www.bruxelles.be/lez

Преди да влязат на територията на Брюксел задграничните транспортни средства би трябвало наложително да бъдат регистрирани на формалния уеб страница Lez.brussels: https://lez.brussels/mytax/.

Изисква се информация за вида транспортно средство, евро стандарт и вид гориво.,

Сайтът е наличен на британски, френски, немски и холандски езици.

Тази регистрация е безвъзмездна, а всяко нерегистрирано транспортно средство предстои на санкция в размер на 150 евро.

Регистрацията на транспортно средство за достъп до град Антверпен не е годна за Брюксел, затова е нужна обособена регистрация.

В брюкселската Зона с ниски излъчвания може да се кара като от същия интернет-сайт Lez.brussels се закупи дневен пропуск на стойност 35 евро дневно. Допускат се най-много до 8 пропуща годишно за едно транспортно средство.

Препоръчваме на българските жители да не се доверяват на уеб страници, предлагащи закупуване на винетки или стикери, които не са нито нужни, нито годни за шофиране в брюкселската Зона с ниски излъчвания.

Заплаща се единствено дневният пропуск като това би трябвало да се извърши посредством уеб страницата Lez.brussels.

Всички останали процедури, свързани със Зоната с ниски излъчвания (искане за специфичен режим/освобождаване, регистрация на транспортни средства, регистрирани в чужбина), са безвъзмездни и би трябвало да се правят посредством същия уеб страница.

Зоната за ниски излъчвания е въведена през 2018 година и обгръща целия Брюкселски район.

Сегашната мярка цели постепенна възбрана на най-замърсяващите транспортни средства на територията на белгийската столица и се чака да засегне към 47 000 транспортни средства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР