Регионалното управление по образованието в Пловдив проверява основното училище в

...
Регионалното управление по образованието в Пловдив проверява основното училище в
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 12.10.2023 г.

Регионалното ръководство по образованието в Пловдив ревизира главното учебно заведение в село Песнопой за издаване на подправени дипломи и липса на учебен развой. В инспектората са постъпили два сигнала, по които към този момент се работи и до края на месеца резултатите от инспекцията би трябвало да станат ясни, заяви за Дарик началникът на РУО Иванка Киркова.

==============================================

В Пловдив кръстовището на ул. „ Даме Груев ” с ул. „ Тодор Александров ” се затваря от през днешния ден, с цел да бъде квалифицирано за полагане на асфалтовата настилка. Поради това от петък се стопира и придвижването на кръстовището с ул. „ Пере Тошев ”. Това оповестиха от общинското дружество „ Организация и надзор на превоза ”. От идния понеделник – 16 октомври, стартира асфалтирането на пътното платно в целия сектор от ул. „ Охрид ” до „ Кукленско шосе ”. От компанията реализатор са уверили, че са мобилизирали задоволително техника и екипи, тъй че да приключат до 20 октомври и идната събота придвижването по „ Даме Груев ” да бъде възобновено от край до край. Временната организация на придвижване е обозначена с нужните табели и пътни знаци.

===============================================

Централната изборна комисия отхвърли митинга на окръжния прокурор Тихомир Гергов, с който се желае близо 50 решения на Общинската изборна комисия в Пазарджик да бъдат оповестени за оскъдни. Всички са гласувани на 17 септември, а преди този момент по тъжби на претенденти за кметове Върховният административен съд анулира решението на ЦИК за назначение на ОИК, като новият ѝ състав бе избран ден по-късно, на 18 септември. ЦИК обаче се аргументира, че изборният развой е непрекъсваем и че всяко деяние в него се прави в строго избран период.

======================================

Горски инспектори конфискуваха 6 каруци, 1 моторен трион, 3 ловни уреда и муниции при 3 674 инспекции. Общото количество на нелегално добита дървесина през септември е близо 28 куб.м.Това сочи докладът на Южноцентрално държавно дружество - Смолян. За установените нарушавания са формирани 21 акта по Закона за горите и 1 акт по Закона за лова и запазване на дивеча. Проверени са обекти за рандеман на дървесина, като предпочитано са осъществявани инспекции в насаждения, в които се извеждат възобновителни сечи и сечи в насаждения с над 80-годишна възраст.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова, Искра Койчева и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР