Регионалното управление по образованието в Пазарджик започна проверка по сигнал,

...
Регионалното управление по образованието в Пазарджик започна проверка по сигнал,
Коментари Харесай

Учители и ученици ходили на протест „за” кмета на Септември, вместо в час

Регионалното ръководство по образованието в Пазарджик стартира инспекция по сигнал, че деца и учители в град Септември са взели участие в митинга в отбрана на кмета Марин Рачев на 2 февруари, както и че образователните им занятия са прекъснати поради митинга. Това заяви началничката на ведомството Валентина Кайтазова, представена от Дарик радио.

Сигналът е подаден от Радмила Ковачева до Министерството на образованието, откъдето е препратен с предписание за инспекция към Пазарджик.

В текста подателката цитира излъчен в народен ефир репортаж, в който майка споделя, че синът? се прибрал от учебно заведение в 10:30 часа. Момчето разказало, че на този ден госпожите не носели дневници, директорката и психоложката са на митинга, както и множеството възпитаници.

В Септември учебните заведения са 3 - Професионалната гимназия по селско стопанство, междинното учебно заведение и началното - в ромския квартал. И трите ще бъдат тествани, с цел да се откри имало ли е в действителност спиране на образователния развой. Проверките би трябвало да приключат до месец.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР