Регионалното управление на образованието за четвърта поредна година награждава педагозите,

...
Регионалното управление на образованието за четвърта поредна година награждава педагозите,
Коментари Харесай

Във Видин наградиха най-добрите млади учители за 2019

Регионалното ръководство на образованието за четвърта поредна година награждава педагозите, имали максимален триумф през годината.
На специфична гала бяха връчени премиите „ Проспериращ млад преподавател на 2019 година “, която се организира в конферентната зала на Областната администрация.
Гости на церемонията бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-областните шефове Лъчезар Попиванов и Анжело Методиев. Началникът на РУО – Видин Веселка Асенова откри проявата, като се обърна към младите учители, присъстващи в залата и акцентира: „ Министерството на образованието и науката и всички ние работим извънредно доста да насърчим и мотивираме младежите, с цел да изберат специалността преподавател “.
Тя добави, че присъждането на годишната премия „ Проспериращ млад преподавател “ е още един метод да бъдат подтиквани искащите да се посветят на тази специалност.
Кметът Огнян Ценков сподели в приветствието си: „ За мен е чест да бъда измежду вас на това вълнуващо събитие. Поздравления към управлението на Регионалното ръководство на образованието за организирането на хубавата самодейност. Връчването на премията „ Проспериращ млад преподавател “ към този момент е традиция. Безспорно доказателство, че се приема както от хората, работещи в областта на образованието, по този начин и от обществото. Тя е знак за това, че всички ние фокусираме вниманието си върху една от най-престижните специалности освен в предишното, само че и в актуалния свят. И приветстваме с обич всеотдайността, упоритостта и напъните на младежите, които вършат първите си стъпки на това занятие “.
Общо 23 са номинираните учители от учебни заведения в област Видин, а удостоените с оценката тази година са: Християна Пламенова от ДГ „ Желязко Попниколов “, Вилияна Лозанова (учител по британски език) от ОУ „ Св. Климент Охридски “, Александър Петров (учител по физическо образование и спорт) от СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ и Ралица Станкова (логопед), също от СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “.
Присъдените награди „ Проспериращ млад преподавател на 2019 година “ са в четири категории: „ Предучилищно образование “, „ Прогимназиален стадий “, „ Гимназиален стадий “ и „ Целодневна организация на образователния ден и други педагогичен специалности “.  
Видинският кмет връчи статуетката „ Проспериращ млад преподавател на 2019 година “ на Християна Пламенова и грамоти на част от номинираните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР