Регионалното партньорство в интелигентната специализация, извеждането на науката като фактор

...
Регионалното партньорство в интелигентната специализация, извеждането на науката като фактор
Коментари Харесай

Науката среща парламентите и регионите в Габрово

Регионалното партньорство в интелигентната специализация, извеждането на науката като фактор за устойчивото развиване на териториите и новаторските решения в градските политики са главните тематики на конференцията „ Науката среща парламентите и районите “ , която ще се организира в библиотеката на габровския Технически университет на 16 ноември 2017 година
Форумът, който е втори по рода си у нас, след миналогодишния в София, е по самодейност на Община Габрово в партньорство с Генерална дирекция „ Съвместен проучвателен център “ на Европейската комисия, Представителството на Европейската комисия в България, Комитета на районите на Европейския съюз и Технически университет – Габрово. Той е част от серията събития за повишение публичната отговорност на науката.
В полемиката със своя позиция и разработки ще се включат специалисти от Съвместния проучвателен център на Европейската комисия, лектори от университетските и научните среди, национални организации и министерства. Поканени са и всички заинтригувани страни – кметове, регионални шефове и общински съветници от Северен централен регион, народни представители и евродепутати.
Участниците ще разискват районните тактики за умна специализация, ролята на висшето обучение, опциите пред научните проучвания и софтуерното развиване, методите за финансиране на новаторски планове и други.
Събитието е отворено за медии, жители и всички заинтригувани страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР