Регионалното министерство започва проверка на предизвикалия множество скандали ремонт на

...
Регионалното министерство започва проверка на предизвикалия множество скандали ремонт на
Коментари Харесай

Регионалното министерство проверява ремонта на Граф Игнатиев

Регионалното министерство стартира инспекция на провокиралия голям брой кавги ремонт на столичната улица " Граф Игнатиев ", излиза наяве от известие на ведомството.
Проверката се прави от ръководещия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година в Министерство на регионалното развитие.
Ремонтът е част от финансирания с над 41 млн. лева от програмата план на Столична община „ Изграждане, възобновяване и възобновяване на обществени пространства в Централна градска част на гр. София “. Общата му стойност е 46 078 473 лева, като близо 5 млн. лева са лични средства на общината.
В момента специалистите на министерството правят документална инспекция на една от дейностите по плана, като ще бъде изработен обзор и на строителните бумаги. След това ще бъде осъществена и на място.
Проверката се прави по отношение на подаден сигнал от гражданската организация „ Спаси София “ по отношение на материала на сложена поставка на трамвайните линии. Управляващият орган на програмата ще се произнесе дали са спазени условията за осъществяване на плана, в случай че тази активност е финансирана с безвъзмездните европейски средства, прецизират от министерството.
Хода на инспекцията беше разискван през днешния ден сред заместник-министъра на районното развиване и благоустройството и началник на ръководещия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова, представители на „ Спаси София “ и заместник-кмета на Столична община Евгени Крусев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР