Регионалното министерство внесе сигнал в прокуратурата след разследване на bTV.

...
Регионалното министерство внесе сигнал в прокуратурата след разследване на bTV.
Коментари Харесай

Регионалното министерство сезира прокуратурата за саниране с некачествени материали

Регионалното министерство внесе сигнал в прокуратурата след следствие на bTV. Сигналът се отнася за високи здания, които са санирани с некачествени топлоизолации, които горят.

Лабораторни проби са потвърдили, че материалите на две румънски компании са с по-ниско качество от заявеното и не дават отговор на законовите условия.

За това ви разказахме първи в предаването " Саниране ", където стана ясно, че върху 2/3 от високите здания по програмата за енергийна успеваемост има румънски топлоизолации.

Междувременно столичният кмет Йорданка Фандъкова ревизира по какъв начин се прави то в блокове в столичния квартал " Хаджи Димитър ".

След инспекцията стана ясно, че не са употребявани некачествени материали в Столичната община.

По думите на арх. Влади Калинов, шеф " Контрол на строителството”, забавянето в старта на програмата в действителност е довело до избавяне от потреблението на некачествени материали.

„ Ако приказваме за несертифицирани материали сме се избавили от това, тъй като се забавихме поради всеобщото неодобрение. Процесът се разви и влязохме в по-напреднал развой и материалите се наблюдават по-сериозно”, сподели той.

В София 166 здания имат подписани контракти за саниране , 70 от тях имат определен реализатор, а 10 са със стартирани действия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР