Регионалното министерство въвежда осем нови пътни знака. Въвеждането им ще

...
Регионалното министерство въвежда осем нови пътни знака. Въвеждането им ще
Коментари Харесай

Регионалното министерство въвежда 8 нови пътни знака

Регионалното министерство вкарва осем нови пътни знака. Въвеждането им ще предизвестява за тапи, понижена видимост, настъпило произшествие на пътя, зарядни станции за електрически автомобили и станции за зареждане на коли с водород. С нови знаци ще бъдат обозначени и платените сектори от републиканската пътна мрежа, чието потребление изисква винетна или тол такса.

Предлага се въвеждането на три нови предупредителни знака за краткотрайна организация на придвижването. Те са от група "А " и ще алармират за заплаха в жълт цвят. Знак А41 - „ Образувано запушване “, ще се употребява за сигнализиране на пътни сектори, в които се е образувало запушване, което водачите биха могли да не виждат навреме. Знак А42 - „ Намалена видимост “, ще се употребява за сигнализиране на пътни сектори, в които видимостта е понижена заради мъгла, дъжд, снеговалеж, задимяване, запрашаване или други сходни условия. Знак А 43 - „ Настъпило пътнотранспортно произшествие “, ще се употребява за сигнализиране на настъпил случай, който основава заплаха или усложнение за придвижването. Предупредителните пътни знаци могат да бъдат изобразявани на осведомителните табла от интелигентните транспортни системи, свързани с ръководството на придвижването.

С нови пътни знаци ще се алармират и секторите от републиканската пътна мрежа, за които се изисква платена винетна или тол такса. Знак Д 25.1 ще осведоми водачите, че за потреблението на пътя се изисква платена винетна или тол такса, а знак Д25.2 ще е единствено за тол такса. Те ще се слагат на мястото, от което поражда задължението за заплащане на такса. Също по този начин са планувани специфични пътни знаци, указващи съществуването на зарядни станции за електрически транспортни средства и станции за зареждане на коли с водород. Въвежда се и специфичен пътен знак за паркиране на електрически транспортни средства за зареждане - Д26. В одобрените знаци за обрисуване на типовете транспортни средства се прибавя и знак на „ Електрическо транспортно средство “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР