Регионалното министерство ще изработи нови правила за управление на етажната

...
Регионалното министерство ще изработи нови правила за управление на етажната
Коментари Харесай

Строги правила за качествена поддръжка на сградния фонд

Регионалното министерство ще създаде нови правила за ръководство на етажната благосъстоятелност, които да доведат до по- качествена поддръжка на сградния фонд и въвеждане на механизми на надзор за лицата, предоставящи услугите на професионално ръководство на етажната благосъстоятелност. Предложенията ще са част от промените и допълненията в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност, по които ведомството започва публичен спор.

В период до 15 април на е-поща: [email protected] могат да бъдат подавани оферти, експертни отзиви и мнения за промени в наредбите на закона. Те ще бъдат прегледани и разисквани при подготовката на промени в закона.

С предложенията се цели да бъдат направени промени и допълнения на обособени разпореждания в ЗУЕС за постигането на по-голяма точност, както във връзка с пълномощията и отговорностите на етажната благосъстоятелност, по този начин и по отношение на реализирането на надзор при осъществяването на тези отговорности. Промените ще са в посока прецизиране на правата на общото заседание на етажната благосъстоятелност и отговорностите на притежателите на независими обекти и ползвателите в постройките в режим на етажна благосъстоятелност. Ще бъдат преразгледани разпоредбите за образуване на дължимите суми за поддържане и ръководство на общите елементи в етажната благосъстоятелност за справедливото им систематизиране.

Необходимо е още да се ускори ролята на обществените управляващи в използването на ЗУЕС посредством увеличение правата и отговорностите на локалните управляващи в контрола по използването на закона, което ще помогне за по-доброто ръководство на постройките в режим на етажна благосъстоятелност.

Идеята е да се вкара и контролиране на връзките при ръководството на етажната благосъстоятелност от друг темперамент – здания със смесено предопределение (жилища, офиси, търговски площи), комплекси от затворен вид, ваканционни комплекси.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР