Регионалното депо за битови отпадъци на Бургас има компрометирана част

...
Регионалното депо за битови отпадъци на Бургас има компрометирана част
Коментари Харесай

Регионалното депо за битови отпадъци на Бургас и пречиствателна станция пострадаха от наводненията


Регионалното хранилище за битови боклуци на Бургас има компрометирана част на дренажната система, само че няма изливания отвън него. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов пред публицисти в село Черни връх, откакто посети най-пострадалия регион по предписание на премиера Бойко Борисов, дружно с министрите на вътрешните работи Валентин Радев и на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Тримата се срещнаха на място със обстановката, породена от изобилните дъждове. Министрите ще предложат и ограничения за преодоляване на последствията от бедствието, оповестиха от пресцентъра на екоминистерството.

Регионалното хранилище за боклуци е потърпевшо от наводненията като е компрометирана дренажната система. Операторът е уведомил Регионална инспекция за опазване на околната среда в Бургас. Предприемат се спешни дейности, според комплексното позволение. Към момента няма боклуци отвън тялото на депото. Временно е прекратена работата му до премахване на вредите. Ще се провежда среща на регионалния шеф с кметовете на 9-те общини, които депонират отпадъците си там, с цел да се дефинират краткотрайни площадки за предпазване на битовите боклуци. Това ще продължи до възобновяване на естествения режим на работа, заяви министър Димов.

Наводнена е и пречиствателната станция в Горно Езерово. Станцията е прекратила работа. След прекосяване на оттока на водите ще се оценят вредите и ще се направи нужното за бързото възобновяване на работата й, увери министър Димов.

Той бе безапелационен, че няма риск при пречистването на водата, както и за депото за битови боклуци, и добави, че все още това са двата съществени казуса от компетенциите на Министерство на околната среда и водите, зародили след изобилните превалявания в област Бургас.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР