Регионално депо за отпадъци Братово-Запад ще бъде разширено. Тогава стана

...
Регионално депо за отпадъци Братово-Запад ще бъде разширено. Тогава стана
Коментари Харесай

Увеличава се капацитетът на депото за отпадъци Братово-Запад

Регионално хранилище за боклуци " Братово-Запад " ще бъде разширено. Тогава стана ясно на извършеното общото заседание на Сдружението на общините.
За инж.Стефан Калчев, който е шеф на Оперативна програма " Чистота Еко " показа, че е удовлетворен от взетото решение: “Даден е старт на процедурата за уголемение на депото. Следва техническото задание, стартирането на публичната поръчка за реализатор – планиране и осъществяване на клетките.Техническото задание беше показано на членовете на общото заседание, следва неговото дооформяне, с цел да се стартира процесът на създаване. “
На този стадий ще бъде построена една нова клетка за боклуци, само че ще бъдат проектирани две.
Сега клетката е една и събира 400 хиляди тона боклук, като запълването и става за към пет години. Минали са три години и тя е претъпкана. Това се дължи на обстоятелството, че боклукът не се събира разделно. При разделното сметосъбиране, една клетка може да работи до 10 години. Проблемът е извънредно значим, тъй като в депото се събира сметта на девет общини – Бургас, Средец, Камено, Руен, Сунгурларе, Карнобат, Айтос, Несебър и Поморие. Клетките за боклуци, към този момент съвсем са запълнени и построяването на нова клетка ще помогне доста за запазване на екологията в региона.
Пречиствателната станция към Регионално хранилище за боклуци " Братово-Запад ", също би трябвало да бъде разширена, с цел да може да приема разширения потенциал на сметището.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР