Регионалният съвет на област Венето отхвърли план за борба с

...
Регионалният съвет на област Венето отхвърли план за борба с
Коментари Харесай

Регионалният съвет на Венето бе наводнен, минути след като отхвърли план за борба с изменението на климата

Регионалният съвет на област Венето отхвърли проект за битка с изменението на климата, минути преди да бъдат наводнени офисите му , ситуирани на „ Канале Гранде “ във Венеция, написа " Фокус ", цитирайки английския вестник The Guardian. Припомняме, че Венеция е наранена от редица наводнения. Политици от партиите на болшинството в районния съвет отхвърлиха промени за битка с климатичната рецесия в бюджета за 2020 година, препоръчани от лявоцентристката Демократическа партия.
Андреа Занони - заместник-председател от Демократическата партия на Комисията по околна среда на Съвета разгласява фотоси във Facebook от нахлуването на водата. Към тях тя написа: „ По подигравка на ориста, Съветът беше наводнен две минути, откакто болшинството партии отхвърлиха нашите оферти за справяне с климатичните промени “. Занони изяснява, че концепциите включвали ограничения за финансиране на възобновими източници на сила, подмяна на дизелови рейсове с по-малко замърсяващи транспортни средства, унищожаване на замърсяващите печки и понижаване на потреблението на пластмаса .
Междувременно кметът на Венеция Луиджи Бруняро даде обещание, че планът за предварителна защита против наводненията ще бъде завършен. Бруняро затвори площада " Сан Марко ", когато приливът стартира да се повишава още веднъж през вчерашния ден сутринта. Водата погълна магазини, заведения за хранене и домове. „ Принуден съм да затворя площада, с цел да избегна рисковете за здравето на гражданите… злополучие “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР