Регионалният премиер на Каталуния Ким Тора препоръча на каталунците да

...
Регионалният премиер на Каталуния Ким Тора препоръча на каталунците да
Коментари Харесай

Каталуния с мерки срещу COVID-19

Регионалният министър председател на Каталуния Ким Тора предложи на каталунците да не пътуват до Мадрид, с изключение на в изключителни случаи, и подреди да се мери температурата на всички, идващи от столицата със аероплан или трен. Това се случи още в първия ден, в който на 37 района на Мадрид и региона бяха наложени строги ограничавания за напредването на популацията, поради внезапното повишаване на случаите на Covid-19, заяви БНР.

Само за последните 14 дни - близо 126 000 са записаните позитивни PCR проби. Около 850 000 души са наранени от ограниченията, които целят да понижат бързото разпространяване на ковид.

За да усили координацията сред държавното управление и локалните управляващи министър председателят Педро Санчес се срещна с регионалния шеф на Мадрид Изабел Диас Аюсо. Решено беше да се сътвори Група за Covid-19 от представители на двете правителства-регионалното и централното, която да се събира всяка седмица с цел да разисква дейностите си против пандемията.

Аюсо изиска поддръжка от държавното управление за стерилизация на тежко засегнатите райони на Мадрид, където сега от къщи се излиза единствено за учебно заведение, работа, грижа за възрастен родител или покупка на храна. Според нея е нужна и дълготрайна тактика за превъзмогване на неналичието на лекари, което е проблем в цяла Испания, а освен в Мадрид. Затова изиска да се намерения по какъв начин лекари от други страни да бъдат подтиквани да дойдат да работят в Испания.

При идването си министър председателят Санчес беше посрещнат от група протестиращи, недоволни от различията сред централната и районната власт, демонстрирани месеци наред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР