Регионалният премиер на Каталуния Карлес Пучдемон се обяви за намиране

...
Регионалният премиер на Каталуния Карлес Пучдемон се обяви за намиране
Коментари Харесай

Каталуня иска преговори, Мадрид отказва да бъде "изнудван"

Регионалният министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон се разгласи за намиране на излаз от рецесията в самостоятелната испанска област посредством ходатайство, което, по думите му, не се приема от централното държавно управление в Мадрид.

Този миг изисква ходатайство. През последните часове получихме доста предложения; ще получаваме и още. Всички те знаят, че аз съм подготвен да стартира процеса на медиация. Ще дублирам колкото пъти е належащо: разговорът и единодушието са част от политическата просвета на нашия народ. Държавата обаче не е дала какъвто и да е позитивен отговор на тези оферти. Това съобщи Пучдемон в телевизионно послание.

Той още веднъж напомни, че през идните дни ще показа пътна карта за самостоятелност на Каталуния.

Каталунският водач подлага на критика испанския крал Фелипе Шести за това, че следва " пагубната " политика на управляващите в Мадрид към североизточната самостоятелна област. Пучдемон осъди и насилието от страна на испанската полиция при опита да й спре творби в неделя референдум за самоопределяне на Каталуния, който беше разгласен от централните управляващи за противозаконен.

Малко по-късно от кабинета на испанския министър председател Мариано Рахой обявиха, че няма да има диалози, до момента в който каталунският водач не изостави устрема си към самостоятелност, който Мадрид счита за противозаконен. " Правителството няма да договаря за нищо нелегално и няма да одобри изнудване ", се показва в изказването, представено от Франс прес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР