Регионалният министър Петя Аврамова се съгласи, че перничани имат право

...
Регионалният министър Петя Аврамова се съгласи, че перничани имат право
Коментари Харесай

Аврамова гневна за водната криза, ВиК дружеството действало уставно

Регионалният министър Петя Аврамова се съгласи, че перничани имат право да са гневни поради режима на водата.
„ Хората имат право да са гневни, гневна съм и аз. ВиК сдружението е работило уставно и са уведомили тези, които имат отношение по контролиране на размерите на количествата във водоема. Ако бяха потърсили подпомагане, логистична и друга помощ, можехме както в сегашния миг, всички администрации на министерства, които имат отношение към потреблението на водите в България, да предприемем съответни и навременни ограничения. Случилото се е случило, това е урок за всички. Това, което ние вършим сега, е да търсим решение и да работим да облекчим режима в Перник ", сподели министър Аврамова по време на дебатите за вота на съмнение.

Тя укори социалистите, че от парламентарната естрада не са предложили нито едно работещо решение.

„ Слушах доста деликатно целия спор, от който чаках градивни и работещи оферти за решение на рецесията. За мое страдание също така, което е написано в претекстовете, не чух нито едно работещо предложение, нито в кратковременен проект за решение на рецесията в Перник, нито работещо визионерско предложение за развиване на целия ВиК бранш ", отсече районният министър.

Според нея е неточно да се играе със страховете на хората в сложен за тях миг.

„ Единственото хубаво нещо от излизането на Петя Аврамова на трибуната беше, че българските жители видяха виновния човек за рецесията в Перник ", разяснява от своя страна соцдепутатът Георги Свиленски.

„ Българска социалистическа партия цели от Министерски съвет да си отиде още един министър и по тази причина са решили, че би трябвало да си изберат отговорен. От тази естрада не чух вашето предложение за решение. От тази естрада чух вашата присъда ", отвърна на нападките Петя Аврамова

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР