Регионалният министър Петя Аврамова отчете, че е добра организацията за

...
Регионалният министър Петя Аврамова отчете, че е добра организацията за
Коментари Харесай

Затварят пътищата през зимата, за да няма бедстващи хора

Регионалният министър Петя Аврамова регистрира, че е добра организацията за посрещане на зимния сезон и почистването на републиканските пътища в страната , осведомиха от Министерство на регионалното развитие.

За да няма бедстващи хора, при нужда пътищата ще бъдат затваряни за разчистване до обезпечаване на тяхната пропускливост.

Това стана ясно по време на работна среща на шефовете на регионалните пътни ръководства и членовете на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " и районния министър Петя Аврамова.

По време на съвещанието бяха докладвани ограниченията за подготовка на пътищата през зимата. Доставени са над 60% от нужните количества инертни и химически материали за цялата страна. Това демонстрира направената инспекция на пътноподдържащите компании във всички области.

В ход е преоборудването на машините . По-голямата част от нужната техника към този момент е ситуирана в пунктовете. Останалите машини работят на обекти, като компаниите са заявили подготвеност при нужда да бъдат преоборудвани в къси периоди.

 Близо 200 произшествия в София с пролетния сняг
Близо 200 произшествия в София с пролетния сняг

Сняг вали в 15 области в страната

По време на срещата стана ясно, че стартира монтирането на снегозащитни загради . Изискване към всяко регионално пътно ръководство е то да разполага с най-малко 5 км сходни уреди . В областите, където обичайно има огромни снегонавявания, са обезпечени и ще бъдат инсталирани загради с по-голяма обща дължина .

До края на ноември ще приключат превантивните поправки, които се правят по прави от републиканската пътна мрежа . Дотогава ще приключи и полагането на маркировка по пътни сектори. От Министерство на регионалното развитие твърдят, че чистят растителността край пътищата за по-добра вид
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР