Регионалният министър Петя Аврамова ще внесе искане в Съвета на

...
Регионалният министър Петя Аврамова ще внесе искане в Съвета на
Коментари Харесай

България ще кандидатства пред Съвета на Европа по проект за общините

Регионалният министър Петя Аврамова ще внесе искане в Съвета на Европа за възобновяване акредитацията на страната ни за отсъждане на Европейски етикет за нововъведения и положително ръководство на локално равнище. Досегашната акредитация изтича в края на тази година, а идната ще бъде за интервала 2020 – 2023-та година.

Това решение одобриха членовете на Националната платформа на сътрудниците за положително демократично ръководство на локално равнище по време на първото си съвещание. Платформата е обществен орган, в който влизат необятен кръг представители на институции, неправителствени организации и локална власт. Той ще дава отговор за цялостното осъществяване на Стратегията за нововъведения и положително ръководство на локално равнище на Съвета на Европа.

През интервала 2011 - 2017 година Европейският етикет се утвърди като влиятелна премия и обективно самопризнание за качество на ръководството на локалните управляващи. Етикетът е инструмент, който подтиква общините да търсят и ползват новаторски политики и решения за дейно използване на демократичното ръководство. Той заяви още, че в извършените до момента четири процедури с влиятелното отличие за положително ръководство са били удостоени общо 29 български общини.

„ Благодарение на положителното съдействие сред Министерството на районното развиване и благоустройството и Националното съдружие на общините в Република България сполучливо прилагаме Стратегията на Съвета на Европа повече от десетилетие “, сподели при откриването на съвещанието заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев. Той подсети, че през декември 2010 година България стана първата страна – членка на Съвета на Европа, получила публична акредитация да присъжда Европейския етикет за нововъведения и положително ръководство от Европейската платформа на заинтригуваните страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР