Регионалният министър Петя Аврамова е притеснена, че темата за водната

...
Регионалният министър Петя Аврамова е притеснена, че темата за водната
Коментари Харесай

Да не се политизира темата с водната криза, настоя Аврамова

Регионалният министър Петя Аврамова е обезпокоена, че тематиката за водната рецесия се политизира. Темата не би трябвало да бъде употребена за къси политически дивиденти, съобщи пред медиите в коридорите на Народното събрание тя.

По мнението й всички институции, които имат отношение по тематиката, би трябвало да работят дружно и да търсят решение. В тази обстановка няма място за политиканстване, безапелационна бе Аврамова.

На перничани се предлага нов воден режим, тъй като сегашният основава голям брой повреди - по петнадесетина дневно.

Сега би трябвало да се спре процеса на предизвикателство на нови и нови повреди, по думите й. Министърът не знае дали ще се наложи и на други места да се вкара воден режим.

Накратко министър Петя Аврамова разяснява и настояванията на превозвачите и митинга им против въвеждането на тол такси и системата " бонус - малус ".

Тя изясни, че се търси метод да се лимитират нерегламентираните транспорти. Тя желае преразглеждане на Закона за публичните поръчки за дълготрайните контракти на превозвачите.

Министърът уточни, че Министерство на регионалното развитие няма отношение към настояването за инкриминиране на противозаконните транспорти. Проблемът не е в тол таксата, безапелационна бе тя. Трябвало да има правдивост при потребление на републиканската пътна мрежа.

Припомняме, че водният режим бе разгласен в цяла Пернишка област на 18 ноември и в началото водоподаване имаше за часове заран и вечер. Това докара обаче до доста повреди. Кризата струваше отстраняването на шефа на ВиК сдружението и на регионалния шеф Ирена Соколова.

Кметът Станислав Владимиров сезира прокуратурата.

Заради водната рецесия локалната власт изиска 200 000 л минерална вода от държавния запас. Стана ясно и че се търсят и подпочвени води за справяне с водния режим. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР