Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил незабавна проверка на ВиК

...
Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил незабавна проверка на ВиК
Коментари Харесай

След публикация на TrafficNews: Министър Караджов разпореди проверка за уазките на ВиК- Пловдив

Регионалният министър Гроздан Караджов е разпоредил незабавна инспекция на ВиК - Пловдив за скандалната социална поръчка за закупуване на уазки от Русия за 540 000 лв.. Той съобщи, че се е срещнал от уеб страницата ни с проблема и ще може да направи по-голям коментар, когато влезе в детайлите по договорката. Той добави, че ще се запознае и с другите публични поръчки през инхаус процедури, за които TrafficNews писа.

Депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов, който не участваше в брифинга, изиска да каже няколко думи за ръководството на водното сдружение. " Министър Караджов бе много мек по отношение на ВИк - Пловдив. Този човек /б.а шефа Огнян Кулишев/ не е за този пост и напълно скоро ще има реакция ", съобщи Йорданов.

Както TrafficNews заяви през вчерашния ден, ВиК – Пловдив продължава със скандалните публични поръчки под диктовката на новия шеф на сдружението – Огнян Кулишев. В серия от материали TrafficNews пусна по какъв начин водното сдружение харчи своя капитал през инхаус процедури за нова и остаряла техника, непосредствено договаряне за разнообразни услуги, а в това време тъжби в Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд стопират съществени поръчки за витално значими материали за действието на ВиК.

През друга социална поръчка ВиК – Пловдив ще закупи нови съветски фургони УАЗ, които ще се внесат през медиатор - едноличен търговец от Плевен. Така, до момента в който по-голямата част от държавното управление поддържат глобите против Русия, държавно сдружение, подчинено на Министерство на регионалното развитие от квотата на Има Такъв Народ, налива запас в тяхната стопанска система.

Поръчката е била пусната при започване на годината за покупка на фабрично нови високопроходими транспортни средства вид „ фургон” за период от 24 месеца. Стойността на поръчката е 450 000 лв. без Данък добавена стойност или 540 000 лв. с данъка, като против нея се чакат 13 транспортни средства.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР