Регионалният клон на СЗО за Европа призова правителствата да се

...
Регионалният клон на СЗО за Европа призова правителствата да се
Коментари Харесай

60% от хората са уморени от мерките срещу COVID-19, показва анкета на СЗО |

Регионалният клон на СЗО за Европа прикани държавните управления да се борят със засилващата се отмалялост сред населението като реакция на здравните опасности и антивирусните ограничения - отмалялост, обхванала тук-там 60 на 100 от хората, съобщи Франс прес.

Данните от анкети в района водят до упования извод, че умората сред участниците пораства и в някои случаи обзема над 60 на 100 от гражданите, уточни в комюнике директорът на СЗО-Европа д-р Ханс Клуге.

Вече осем месеца хората вършат " големи жертви ", заплащат " голяма цена, която изтощи всички ни, където и да живеем и с каквото и да се занимаваме. В сходни условия е елементарно и естествено да се почувстваш равнодушен и демотивиран ", означи той, предава Българска телеграфна агенция.

За да се опълчват на това отношение, управляващите би трябвало да се вслушат в гласа на обществото и дружно с него да разработят отговори, с цел да продължат битката с пандемията, която все още върлува в цяла Европа. " Трябва да отговаряме на потребностите си с нови и иновативни средства. Нека бъдем изобретателни и смели, с цел да реализираме това ", съобщи Клуге.

Той даде образец с община в Дания, съумяла да сплоти студентите в поддръжка на новите санитарни изисквания, въведени при започване на образователната година. Европейската зона на СЗО, включваща 53 страни, измежду които и Русия, е записала официално над 6,2 милиона заразявания с COVID-19 и близо 241 000 смъртни случая, свързани с вируса, показват данни на организацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР