Регионалният исторически музей в Монтана е включен като партньор в

...
Регионалният исторически музей в Монтана е включен като партньор в
Коментари Харесай

Музеят в Монтана се включва в кампания за човешкото лице на културното наследство

Регионалният исторически музей в Монтана е включен като сътрудник в осведомителната акция „ Човешкото лице на културното завещание “. Тя е проведена от представителството на Европейската комисия в България взаимно с Министерството на културата във връзка Европейската година на културното завещание. Целта на акцията е да насочи вниманието към разговора на културите в обединена Европа. В рамките на акцията са разпознати, интервюирани и снимани жители на 27 страни членки на Европейски Съюз, които живеят в България. Пощенските картички с облиците на тези хора и споделените от тях усещания за страната ни разкриват метода, по който те възприемат европейското културно завещание и близостта на народите от Европейски Съюз.
Всеки културен институт, участващ в акцията, получи от Европейската комисия картички с лика на трима разнообразни европейци, дружно с пояснителен афиш и специфична подложка, в която картичките да бъдат изложени. В Монтана „ пристигнаха” Мариал от Люксембург, Мартин от Холандия и Джордж от Кипър. Картичките са налични до музейните ни обекти, разясни доктор Ваня Иванова – шеф на Регионален исторически музей – Монтана. Тъй като акцията посредством обществените медии ще предизвиква жителите да посетят определените музеи, упованията са, че по този начин ще се усили броя на посетителите в експозиционната зала на ул. „ Граф Игнатиев” 3, Лапидариума, Михайловата къща, художествена изложба „ Кирил Петров” през летните месеци.
В края на годината музеите сътрудник ще осведомят Министерство на културата и Представителството на Европейска комисия за броя на раздадените картички и за своите наблюдения за отзивите на хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР