Регионалният директор на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс

...
Регионалният директор на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс
Коментари Харесай

Светлина в тунела! СЗО вижда реалистичен край на играта за COVID пандемията

Регионалният шеф на Световната здравна организация (СЗО) за Европа Ханс Клуге съобщи в четвъртък, че настоящето положение на пандемията Covid-19 може да обезпечи условия за " реален завършек на играта ".

Той уточни, че имунизационното покритие, както и имунитетът, добит от възпаление с ковид, съчетани с по-ниската тежест на разновидността Омикрон и наклонност на вируса да се популяризира по-слабо при по-топло време, " ни дават опция за дълъг интервал на мира и доста по-високо равнище на отбрана на популацията против всякакво наново повишаване на предаването на ковид, даже при по-вирулентен вид ".

" Този ​​период на по-висока отбрана би трябвало да се преглежда като " помирение ", което може да ни донесе " дълготраен мир “, само че в случай че страните от европейския район продължат да имунизират популацията си, " насърчавайки държанието на самоотбрана и самостоятелна отговорност “, отбрана на уязвимите и усилване на наблюдението за разкриване на нови разновидности, означи представителят на СЗО за Европа.

" Вярвам, че е допустимо да се отговори на нови коронавируси разновидности, които неизбежно ще се появят – без наново инсталиране на разрушителните ограничаващи ограничения, от които се нуждаехме преди “, добави Клуге.

Ханс Клуге означи, че през предходната седмица е имало 12 милиона нови случая на ковид в европейския район на СЗО, което е най-високият общ седмичен брой от началото на пандемията. Той сподели, че скокът е провокиран от извънредно инфекциозния вид Омикрон, само че уточни, че приемите в болнични отделения за интензивно лекуване не са се нараснали доста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР