Регионалните здравни инспекции (РЗИ) ще могат да връчват предписания за

...
Регионалните здравни инспекции (РЗИ) ще могат да връчват предписания за
Коментари Харесай

Депутатите приеха поставянето под карантина по телефона

Регионалните здравни инспекции (РЗИ) ще могат да връчват наставления за карантина устно, посредством телефонно позвъняване или с електронно съобщение- е-mail или sms, взеха решение депутатите в петък с утвърдени на първо четене промени в Закона за здравето.

Предложението за това е на ръководещите от ГЕРБ и цели да облекчи работата на здравните инспекции в непрекъснато усложняваща се епидемиологична конюнктура в страната.
Към момента непрестанно възходящият брой инфектирани лица слага в неспособност РЗИ навреме да изолират позитивните лица и да карантинират техните контактни.

Според вносителя Даниела Дариткова смяната ще помогне на здравните инспектори при осъществяване на техните отговорности и отговорности в региона на надзора и контрола на противоепидемичните ограничения, защото сега са свръх натоварени.

Здравният министър ще може да стопира експорт на медикаменти

Със законопроекта се оферират и промени в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, като се основава правна опция, при оповестено изключително състояние или изключителна епидемиологична конюнктура, със заповед министърът на опазването на здравето да забрани износа на лекарствени артикули, в случай че бъде открит дефицит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР