Регионалните различия в България се задълбочават и заплашват националната сигурност

...
Регионалните различия в България се задълбочават и заплашват националната сигурност
Коментари Харесай

Нинова поиска подкрепа за Северозапада и изрази загриженост за националната сигурност на страната

Регионалните разлики в България се задълбочават и заплашват националната сигурност - по тази причина предлагаме желаното от хората от Северозапада в бюджет 2020. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание, съобщи Агенция " Фокус ".
" При нас пристигнаха представители на една гражданска самодейност за Северозапада. Ще дам първо думата на тях да показват с какви откровени оферти пристигнаха ", сподели Нинова и откри брифинга.
От своя страна представителите на гражданската самодейност разясниха, че повода да започват тази самодейност е положението на Северозападния район и празните обещания, които години наред са се давали изключително преди изборите .
Те желаят страната да сътвори Фонд за Северозапада . " Колеги в действителност районните разлики в България се задълбочават. В някои региони се трансформират в заплаха за националната сигурност. Затова е нужна държавна, държавна политика, профилирана, обърната към тези райони.
Това, което оферират от гражданската самодейност за Северозапада, ще стане наше предложение по време на разискване на бюджета за 2020 година Ще отстояваме техните претенции в зала. Ще видите дебата октомври и ноември ", сподели още Нинова.
Не одобряваме, че няма пари за Северозапада , сподели от своя страна националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Атанас Костадинов по време на брифинга.
" Добре пристигнали имате нашата поддръжка. Ще ви кажа на малко двете аргументи, които да ви подкрепим. Благодаря на сътрудниците от Монтана и Враца, че ни поддържат ", обърна се Костадинов към представителите от Гражданската самодейност за Северозапада.
" Бих се обърнал към всички сътрудници от всички политически сили да извърнат внимание на тази самодейност. 149 български общини, 30 % от популацията и 54,5 % от територията е в обсега на целенасочената капиталова стратегия, създадена от това държавно управление, която от 2015 година е единствено документ ", добави още Атанас Костадинов.
Той уточни, че в Северозапада 5 области, 51 общини, 646 обитаеми места са избрани като обезлюдяващи . " Не на последно място ще ви подкрепим законно посредством промени в Закона за държавния бюджет.
Ние сме срещу това, ч е Министерски съвет изхарчи близо 1 милиарда лева без безусловно никакви критерии. Не одобряваме, че няма пари за Севепозапада и подобен фонд. Представете си тези пари, с ясни критери и методика, включени в целенасочената стратегия, която е на хартия ", добави още Костадинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР