Регионалните правителства в Испания взеха решения да ускорят ваксинацията на

...
Регионалните правителства в Испания взеха решения да ускорят ваксинацията на
Коментари Харесай

Ускорена ваксинация на ученици в Испания

Регионалните държавни управления в Испания взеха решения да ускорят имунизацията на подрастващите сред 12 и 15-годишна възраст преди началото на новата образователна година.

Целта е посредством ограничение на разпространяването на ковид, да се подсигурява наличието на учениците в класната стая и да се сведе до най-малко онлайн образованието.

Испания е една от дребното страни в света, в която учениците не стопираха да посещават образователните занятия през миналата година. По данни на Министерството на образованието единствено 6% са прибегнали до онлайн образование и за част от тях повода e бурята Филомена, която сковава част от страната за няколко дни.

Останалите 94 на 100 са имали опция да вървят присъствено на учебно заведение поради решението на централното държавно управление, че последното нещо, което ще затвори по време на пандемията са учебните заведения. Сега районните държавни управления не престават политиката на кабинета на Педро Санчес и стартират ускорена имунизация измежду учениците.

Към днешна дата единствено един на всеки пет на възраст сред 12 и 19 години е получил най-малко една доза от ваксина, до момента в който изцяло ваксинирани, са едвам 4%, сочат данни на Министерството на здравеопазването.

Министър Каролина Дариас разгласи, че задачата е „ преди началото на образователната година, множеството от тази група да са имунизирани ".

За да се подсигурява изцяло и сигурността на учителите, министърът на науката и нововъведенията Даяна Морант сподели, че се чака решението на държавното управление по отношение на третата доза на имунизацията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР