Регионалните и местни власти играят ключова роля както за предприемане

...
Регионалните и местни власти играят ключова роля както за предприемане
Коментари Харесай

Мария Габриел: Регионалните и местни власти имат ключова роля за мерки срещу кризата, предизвикана от COVID-19

Регионалните и локални управляващи играят основна роля както за предприемане на ограничения против рецесията, провокирана от COVID-19, по този начин и при използването на тактики за възобновяване. При създаването на стратегиите на Европейски Съюз е значимо вложенията да са фокусирани върху сериозни области като опазване на здравето, климатични промени, цифровизация, като се регистрират и районни цели. Това съобщи българският еврокомисар Мария Габриел по време на полемика с ръководителя на Комитета на районите Апостолос Цицикостас и ръководителя на Комисията за обществена политика, обучение, претовареност, проучвания и просвета Анне Карялайнен.

Според Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, Комитетът на районите може да е водещ при ангажирането на локалните и районни управляващи, както и други заинтригувани страни, за активизиране на обществени вложения в образованието, културата, научните проучвания и нововъведенията. Това може да се реализира посредством съчетание на европейски фондове с национални и районни стратегии, а Европейската комисия би могла да поддържа и построяването на потенциал на районно и локално равнище за прилагане на финансовите принадлежности по бъдещата стратегия InvestEU.

По отношение на образованието, комисарят показа за новата си самодейност „ Успех в учебно заведение за всички”.

Мария Габриел разкри какви са поуките за науката и нововъведенията от рецесията с COVID-19

Целта е да се даде опция на младежите да развият главните си умения и да се понижи каузи на напускащите просветителната система.

Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова акцентира, че обновеният План за деяние за цифрово обучение надгражда признатия по нейна самодейност през 2018г., само че е с по-широк обсег, като включва също по този начин неофициалното образование и образованието през целия живот. Тя прикани районите и общините за отзиви по отношение на актуализацията на проекта, като съобщи, че има подготвеност за образуване на видеоконференция с представители на районните и локални управляващи за неговото разискване през месец юли.

Продължава и съдействието на Комисията с районите и градовете по планове с реализирани положителни резултати, като платформата за продан на познания, самодейностите „ Европейска столица на културата “, „ Знак за европейско завещание “, „ Науката се среща с районите “ и доста други. „ Важно е да надградим партньорството ни с Комитета на районите по отношение на платформата за продан на познания.

Целта е платформата да се развие от инструмент за продан на научни резултати в платформа за шерване на отзиви по стратегически цели, свързани с европейското научноизследователско пространство. Стремим се да изградим по-добра съгласуваност сред актуализирана платформа за продан на познания и самодейността Науката се среща с районите, като част от пакет дейности за поощряване на разговора с районите и градовете “, съобщи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова. Тя осведоми, че Европейската комисия приготвя и нови ограничения, като образуване на взаимни осведомителни дни за районите и конгреси със заинтригувани страни в региона на научните проучвания и нововъведенията. Българският еврокомисар акцентира, че е доста значим приносът на районите за стратегическото обмисляне на задачите и партньорствата по стратегия «Хоризонт Европа», защото те са ориентирани към световните провокации за обществото и изгодите за жителите.

„ Активното включване на локалните и районни управляващи в районната иновационна скица на Европейския институт за нововъведения и технологии и иновационните екосистеми по «Хоризонт Европа», в синергия с стратегия Еразъм+ и други стратегии на Европейски Съюз, ще способства в допълнение за укрепването на европейското научноизследователско пространство и свързването му с европейското пространство за обучение. Интелигентният метод към вложението ще обезпечи стабилно и интегрирано локално развиване “, означи още комисар Габриел. В израз на съдействието с Комитета на районите ще бъде направен взаимен проект за деяние с съответни начинания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР