Регионалната здравна инспекция във Враца даде препоръки относно грипната епидемия

...
Регионалната здравна инспекция във Враца даде препоръки относно грипната епидемия
Коментари Харесай

Регионалната здравна инспекция във Враца даде препоръки за грипната епидемия

Регионалната здравна ревизия във Враца даде рекомендации по отношение на грипната зараза оповестена в региона по-рано през днешния ден.
Грипът е съществено заболяване и не би трябвало да се подценява, още повече, че затрудненията, който го съпътстват са тежки. Грипните вируси не се подават на прогнозиране, само че със започване на циркулацията си те се популяризират доста бързо.
Заразяването става елементарно, от човек на човек, при контакт с заболели хора посредством кашляне и кихане, при контакт с повърхности, инфектирани от пръски, отделяни при кашляне и кихане от заболели лица.
Най-честите признаци, даващи съображение да се мисли за грип, са висока температура - над 38º С, болки в мускулите, очните ябълки и по цялото тяло. Съпътстващи признаци са и главоболие и мощна изнемощялост, като човек мъчно може да продължи да учи, да тренира, да работи и да прави всевъзможен жанр действия. Суха кашлица също е измежду честите признаци, че сте пипнали грип.
От РЗИ във Враца дават препоръки какво да вършим, с цел да се предпазим от грип.
Една от най-важните профилактични ограничения за предотвратяване от грип е спазването на хигиена и изключително честото измиване на ръцете с вода и сапун, тъй като вирусите се предават и посредством ръцете. При липса на условия за миене може да се употребяват влажни хигиенични кърпички за ръце.
Здравословното хранене, богатото на белтъчини, плодове и зеленчуци меню, укрепват имунната отбрана.
Употребата на алкохол и цигари понижават защитните сили на организма и го вършат по-податлив на вирусни болести. Най-важното е да се заобикалят контакти с доста хора, изключително с заболели. Носенето на маски също може да ни избави от подлите вируси.
Ако пък не успеем да се предпазим и се заразим здравните управляващи предизвестяват да не се подхваща самолечение. Да се потърси неотложно здравна помощ - да се консултирате с персоналния си доктор или със експерт по инфекциозни заболявания.
Сред рекомендациите на здравните инспектори е да останете на домакински режим - по опция болния да се изолира в обособена стая. Необходимо е и прецизно да се съблюдава назначената терапия и да се лимитират обществените контакти, за прекратяване разпространяването на вирусите.
За по-бързо излекуване на болния са му нужни отмора, здравословен сън и хранене.
Редовно да се проветряват пространствата поучават още от РЗИ във Враца, а при кашляне и кихане да спазвате по този начин наречения “респираторен етикет” – закриване на устата с ръка или забрадка, която по-късно да бъде изхвърлена в кошче за боклуци.
Необходимо е с изключение на за себе си да помислим и за близките, за това в случай че имате признаци на грип останете в къщи, не ходете на работа, учебно заведение или детска градина и не посещавайте места със скупчване на доста хора. Ако въпреки всичко ви се постанова да излезете измежду хора, носете маска. Не се приближавайте на по-малко от един метър разстояние до близките и избягвайте целувки, обятия и здрависване. Избягвайте да докосвате със нечистите ръце очите, носа и устата си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР