Регионалната здравна инспекция в Ловеч е издала предписание в ОУ

...
Регионалната здравна инспекция в Ловеч е издала предписание в ОУ
Коментари Харесай

Хванаха в нарушение ловешко училище - не спазвало мерките срещу COVID-19 |

Регионалната здравна ревизия в Ловеч е издала наставление в ОУ " Васил Левски " в града за недопускане разбъркване на възпитаници от разнообразни класове в групите по целодневна организация на образователния ден. Това е станало след инспекция по сигнал на родители, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на здравната ревизия доктор Анета Винева.

По думите й сега на инспекцията в една класна стая са били възпитаници от два класа, което е несвоевременно, поради съблюдаване на правилото за невзаимодействие в класовете и въпреки всичко намаляване на риска, ако се появи позитивен случай на COVID-19 в даден клас. " Едно е да се карантинират два-три класа, събрани в занималня, друго е единствено класът, в който е зародил казусът ", уточни доктор Винева.

Тя добави, че следва среща с Регионалното ръководство на образованието в Ловеч, на която ще се обсъдят тези неща и ще има общо наставление до всички учебни заведения за съблюдаване на ограниченията и правилото за невзаимодействие на класовете.

Началникът на Регионалното ръководство на образованието в Ловеч Еленко Начев съобщи, че според Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и учебното обучение минималният брой възпитаници в група по целодневна организация на образователния ден би трябвало да е 16, а оптималният - 25. Когато има непълен брой възпитаници да се образуват групи, могат да се образуват при най-малък брой 13.

В учебното заведение, в което РЗИ са направили инспекция по сигнал, групата е била от 36 ученика. Въпросът обаче е решен и следва да бъде назначен нов преподавател и образувани две обособени групи.

От РЗИ показаха още, че досега са тествани 17-18 учебни заведения за съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Проверките не престават.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР