Регионалната здравна инспекция в Бургас отмени карантината на отделението по

...
Регионалната здравна инспекция в Бургас отмени карантината на отделението по
Коментари Харесай

Отделението по хирургия в „Бургасмед” заработи отново след карантина

Регионалната здравна ревизия в Бургас анулира карантината на отделението по хирургия в болница „ Бургасмед ”. Всички проби за COVID-19, направени на пациентите и личния състав, са негативни. Подобрява се и положението на инфектирания доктор.

Още тази събота отделението по хирургия ще стартира естествен работен развой, като на цялостни обороти работят и останалите 12 отделения в болница „ Бургасмед ”.

„ В момента правим последна стерилизация на хирургично поделение, а и на цялата болница. Преструктурираме, т.е. преорганизираме метода към болничното заведение, с цел да бъдат изцяло спокойни че могат да влизат в болничното заведение ”, сподели доктор Стоил Апостолов.

Общо 14 пациенти и 22-ма души личен състав са тествани за ковид.

„ Опасност няма, на същите са осъществени двукратни проби, това е станало в събота на 21-ви и на вчерашната дата също резултатите са негативни ”, изясни доктор Лъчезар Томов.  

Готово е и отделението, което да посрещне възможен пик на заболели, каквито по заповед на здравния министър изготвят и останалите лечебни заведения в морския град. 

„ Ние имаме кадрови запас и ние сме основали организация и мисля, че в края на седмицата ще имаме и визуализация на това, което сме основали като проект, с цел да можем да посрещнем това предизвикателство ”, съобщи доктор Георги Паздеров – шеф РЗИ Бургас.

Състоянието на трима от общо четиримата с коранавирус, настанени в инфекциозното поделение на УМБАЛ „ Бургас ” пък се усъвършенства доста. Сред тях е и заболелият доктор, който при първи негативни проби ще бъде изписан.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР