Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Разград обявява Дни на отворените

...
Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Разград обявява Дни на отворените
Коментари Харесай

Безплатни изследвания за ХИВ и хепатит в Разград

Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Разград афишира Дни на отворените порти за гратис консултиране и проучване за ХИВ, хепатит "В ", хепатит "С " и сифилис. Инициативата е по отношение на отбелязването на Европейската седмица за проучване за ХИВ и хепатит, и Световния ден за битка със СПИН - 1 декември, оповестиха от здравното ведомство.

До 29 ноември всички искащи могат да узнаят своя статус анонимно в лабораторията на здравната ревизия. Като част от дейностите с възпитаници, както и с младежи от уязвими групи, ще има образования за методите на разпространяване и предотвратяване от СПИН и хепатити.

В първата седмица на декември, с партньорството на Общинския съвет по наркотични субстанции в Разград и Превантивно-информационния център към него, на младежите също ще бъде предоставена опция за непринудено и анонимно проучване. През интервала изнесен мобилен екип също ще прави непринудено консултиране и проучване с бързи проби.

200 млн. $ са вложени за генни лечения против ХИВ и дрепаноцитоза

От РЗИ показват, че тези начинания дават опция на хората да създадат своя избор за предварителна защита на ХИВ и хепатити, с цел да защитят себе си и своите близки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР