Регионалната здравна инспекция (РЗИ ) в Бургас се сблъска с

...
Регионалната здравна инспекция (РЗИ ) в Бургас се сблъска с
Коментари Харесай

След 90 минути опити: В Бургас се наложи да разширят врата, за да вкарат фризер за ваксините

Регионалната здравна ревизия (РЗИ ) в Бургас се сблъска с компликации при доставката на специфичния фризер за имунизациите против Covid-19. Оказа се, че той е в града от няколко дни, само че не може да мине през вратата на помещението, в което би трябвало да бъде ситуиран и се наложи вратата да бъде разширявана, заяви бТВ.

" Размерите са много огромни - 2 метра височина и метър и 20 дълбочина и широчина. Наложи се да се отремонтира вратата на помещението, с цел да може да бъде вкаран фризерът. Хладилното оборудване ще може да побере 175 500 броя ваксини, защото част от имунизациите се съхраняват при доста ниски температури “, сподели доктор Величка Григорова, шеф " Противоепидемичен надзор " в РЗИ-Бургас.

Фризерът, в който ще се съхранява имунизацията на " Pfizer ", е с съдържимост 850 литра. Той поддържа температура от минус 40 до минус 86 градуса.

По рекомендация на производителя на имунизациите те могат да се съхраняват до 6 месеца. Помещението, където ще бъде инсталиран фризерът, е с видеонаблюдение, има и обезпечена жива защита. Като начало с имунизациите ще бъдат обезпечени областите Бургас, Сливен и Ямбол.

Кметът Димитър Николов сподели, че в Бургас не се регистрира намаляване на равнището на заболеваемост. Голям проблем е неналичието на лекари в лечебните заведения. Голяма част от медиците са или заболели, или под карантина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР