Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Благоевград ще започне изследването на

...
Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Благоевград ще започне изследването на
Коментари Харесай

След като получи инструкции, РЗИ - Благоевград ще започне изследването на жители на Банско

Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Благоевград ще стартира проучването на поданици на Банско за COVID-19 откакто получат указания от Министерство на здравеопазването, сподели шефът на РЗИ доктор Калоян Калоянов, представен от Българска телеграфна агенция.

Към сегашния миг обаче не е ясно по кое време тъкмо ще стартира проучването на банскалии. Той добави, че инспекцията има подготвеност да стартира незабавно, откакто получат инструкции за това.

Община Банско ще подкрепи организацията на тестването, сподели кметът на планинския курорт Иван Кадев.

Сред оповестените лица, които ще бъдат тествани за COVID-19, са полицейски чиновници, чиновници на противопожарната работа и такива на общинската администрация, които през целия интервал от оповестяване на изключителното състояние до момента са били на работа и са имали контакт с жители и с външни лица. Сред изследваните ще бъдат и учители, ски учители, хора, които работят в областта на хотелиерството и ресторантьорството и други. В тази група ще попаднат и хора, които са потърсили персоналния си доктор поради недоволства или избрани признаци през последните седмици, сподели Иван Кадев. Всички тези хора са част от Банско, негови жители, тъй че не може да се приказва са занемаряване на някой, ще има опция да се тестват доста хора, добави Кадев.

Общинското управление поддържа контакт с персоналните лекари и с медицинския център, където РЗИ ще прави тестването на хората. Ще бъде основана и организация, тъй че хората да бъдат тествани поетапно, с цел да не се струпват в един и същи миг, сподели още кметът на Банско. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР