Регионалната здравна инспекция набеляза мерки за ограничаване на епидемичния подем

...
Регионалната здравна инспекция набеляза мерки за ограничаване на епидемичния подем
Коментари Харесай

Набелязаха мерки за преодоляване на грипната епидемия

Регионалната здравна ревизия набеляза ограничения за ограничение на епидемиологичния напредък на остри респираторни болести и грип на територията на Пловдивска област. Издадено е наставление до Началника на Регионалното ръководство на образованието за преустановяване на образователните занятия от 22 януари- вторник до края на седмицата.

Преустановени са свижданията и плановите интервенции в лечебните заведения. Спрени са плановите съвещания на здрави бременни дами и кърмачета. Прекратяват се профилактичните прегледи и имунизации. Стриктно ще се организира филтъра в детските заведения за недопускане на заболели деца и членове на личния състав в тях. Провеждането на редовно е дейно наблюдаване и лекуване на заболелите лица, оставени на домакински стационар и интензивен патронаж над деца с медико-социален риск от страна на персоналните лекари.

Незабавно информиране на РЗИ отдел " Противоепидемичен надзор " на е-mail [email protected], или на телефони 0884/ 546-177;08841357-658 при вписване на голям брой случаи от остри респираторни болести при грипоподобна картина. Настоящите ограничения са сведени до управленията и личния състав на здравните заведения, персоналните лекари, амбулаториите на практиките за първична здравна помощ и шефовете на образователни заведения. Заболеваемостта от грип и остри респираторни забалявания в Пловдив и региона се увеличи на 130 на 10 000, при 97 на 10 000 през предходната седмица. Средна за страната заболеваемостта е 186 на 10 000.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР