Регионалната прокуратура на германската провинция Шлезвиг-Холщайн е подала официално искане

...
Регионалната прокуратура на германската провинция Шлезвиг-Холщайн е подала официално искане
Коментари Харесай

Прокуратурата в Шлезвиг-Холщайн поиска Карлес Пучдемон да бъде екстрадиран

Регионалната прокуратура на немската провинция Шлезвиг-Холщайн е подала публично искане пред апелативния съд в провинцията някогашният каталунски министър председател Карлес Пучдемон да бъде екстрадиран в Испания, съобщи ДПА.

В молбата прокурорите показват, че преглеждат настояването на Мадрид като възможно.
Германската полиция задържа Карлес Пучдемон Новината е доказана от юриста му
Пучдемон беше задържан през март в Германия, до момента в който се връщаше от демонстрация във Финландия, на съображение издадена от Мадрид европейска заповед за арест по обвинявания в протест. Обвинението му бе повдигнато, откакто организира референдум за самостоятелност в Каталуния през октомври, който Испания разгласи за противоконституционен.
Германия пусна Карлес Пучдемон под гаранция от 75 хиляди евро Бившият каталунски водач беше задържан на границата с Дания, само че за момента испанското искане за екстрадиция не е изпълнено
Съдът преди този момент постанови, че екстрадицията на съображение протест не е позволена, тъй като съответстващото му закононарушение по немското право включва осъществяване на принуждение.
Карлес Пучдемон отхвърли да бъде водач на каталунското държавно управление Той предложи поста да заеме негов съпартиец
Прокуратурата съобщи предишния месец, че е получила нови доказателства, а точно – видеоклипове, показващи принуждение против испанската полиция. Заснетите безредици „ са от такава степен “, че Пучдемон може да бъде екстрадиран по обвиняване в протест, споделиха прокурорите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР