Регионалната програма се внася в Министерството на труда и социалната

...
Регионалната програма се внася в Министерството на труда и социалната
Коментари Харесай

Регионалната програма за заетост на област Враца ще даде работа на 116 безработни

Регионалната стратегия се внася в Министерството на труда и обществената политика за одобряване и включване за финансиране в Националния проект за деяние по заетостта. На свое съвещание Комисията по претовареност, управлявана от регионалния шеф на област Враца Малина Николова, утвърди Регионалната стратегия за претовареност на област Враца за 2019 година
В програмата за залегнали 10 планови оферти от общините и едно от Областна администрация - Враца. Програмата засяга претовареност през 6 месеца - от 01.06.2019 година до 30.12.2019 година за 116 безработни лица. Стойността на финансовия запас за осъществяването им е 510 133 лева
С програмата се цели повишение на заетостта и понижаване на безработицата, както и повишение качеството на работната мощ, да се сътвори опция за трудова и обществена интеграция на безработни лица, отдалечени от пазара на труда за стимулиране на обществената им интензивност.
В програмата са включени безработни младежи до 29 година, безработни лица над 50-годишна възраст, безработни без или с нетърсена на пазара на труда професионална подготовка, безработни без или с ниска степен на добито обучение, хора с увреждания, дълготрайно безработни лица, неактивни лица.
Бе показано и Анкетно изследване за потребностите от работна мощ на работодателите от област Враца. През идващите 12 месеца работодателите, които считат да наемат личен състав са декларирали, че най-търсени ще бъдат експерти с подготовка по специалностите стругар, шивач, машинен оператор, готвач, строител-монтажник, хлебар-сладкар, оператор в дървообработването, деловодител, козметик, маникюрист-педикюрист, действен счетоводител, уредник в дървообработването и производството на мебелите.
Работници, чиито умения и подготовка изискват дееспособност и/или висше обучение са: учители, машинни инженери и водачи, технолог-програмисти и оператори на металорежещи машини.
На съвещанието стана ясно още,че се чака и търсене на служащи без специфична подготовка - помощници при приготвянето на храни, служащи по събиране и подбиране на боклуци, служащи в селското, горското и рибното стопанство, служащи в добивната индустрия, строителството и други
Областният шеф Малина Николова предложи на членовете на комисията основаването на дейна тактика за осъществяване на фрагментите, придобили висше обучение в педагогическия и медицинския лицей във Враца. Одобреното й предложение ще бъде осъществено през идващите шест месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР