Регионалната политика е насочена към регионите и градовете в ЕС,

...
Регионалната политика е насочена към регионите и градовете в ЕС,
Коментари Харесай

Граждански диалог „Европа в нашия дом” по тема регионално развитие се проведе в Монтана

Регионалната политика е ориентирана към районите и градовете в Европейски Съюз, като води до повишение на икономическия напредък и на качеството на живота посредством стратегически вложения. Тя също по този начин съставлява дейна форма на взаимност, чрез която помощта се насочва към по-слабо развитите райони и за задачата би трябвало добра съгласуваност сред локалната и държавната власт. Региони, като Северозапада включително и нашия град Монтана, такава съгласуваност има и ние работим интензивно за развиването и подобряването на инфраструктурата в Монтана и региона.

Това сподели националният представител от ГЕРБ Дилян Димитров, който взе присъединяване в събитие от платформата Граждански разговори „ Европа в нашия дом”, което се организира в Монтана. В събитието взеха присъединяване зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, националният представител от ГЕРБ Ирена Димова, кметът на община Монтана Златко Живков, регионалният шеф Росен Белчев, кметове и ръководители на общински препоръки от региона, представители на бизнеса и неправителствения бранш.

Пред присъстващите зам.- министър Нанков разяснява напредъка по плана за пътя „ Видин – Ботевград “. Агенция „ Пътна инфраструктура “ приготвя социална поръчка за строителството на сектора от Видин до Ружинци, която ще бъде оповестена напролет. Работи се в синхрон с общините, които действат парцеларните проекти. Докато се правят отчуждителните процедури, ще върви публичната поръчка, с цел да не се губи време. Вече има направени механически планове за трасето от Видин до Монтана. За сектора от Мездра до Ботевград към този момент са отворени шест предложения за строителството на Лот 2, а процедурата за Лот 1 се апелира. На 14-ти Комисия за защита на конкуренцията прегледа проблема, чака се решението. Амбицията на министерството е действителното строителство по плана да стартира през 2019 година. Добре развитите стопански и обществени предпоставки вършат и плана за "Петрохан " необратим, към този момент започва и тръжната процедура за предпроектни изследвания за тунел под „ Петрохан “.

Николай Нанков акцентира смисъла на пътната инфраструктура за развиването на районите. Искаме Северозападния район да има по-ускорено икономическо развиване, сподели той и обърна внимание, че вложителите желаят хубави пътища, с цел да вложат парите си, и подготвени фрагменти. Постигнали сме доста със средства от държавния бюджет, Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 и Оперативна стратегия "Региони в напредък " 2014-2020.Той акцентира значимостта на районното развиване в Европейския съюз. „ Регионалното развиване е един от целите на Съюза, по тази причина съм сигурен, че и всички кметове на общини, и представителите на бизнеса посрещнахте със удовлетворение новината, че в идващия програмен интервал 2021-2027 година България може да разполага с запас от 18 милиарда лв., което е рекорден за страната ни бюджет, безапелационен бе Нанков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР